Viconia

Na het succes van de vorige modellen is er een eenvoudiger en goedkoper model ontworpen. Het systeem van het braden van vlees door indirect vuur is gehandhaafd. Het komt er op neer dat het vlees nog steeds wordt verhit door open vuur, afkomstig van hout (beuk, eik, es enz...geen donker of bewerkt hout.) Het voordeel hiervan is dat het vlees langs de bovenzijde wordt verhit en niet langs onder zoals de traditionele manieren. Het vlees droogt hierdoor minder uit omdat het vocht en de vetten door het vlees zakken en aan de onderzijde niet verdampt worden. Ook met deze ketel is het mogelijk om met gedroogde bladeren van kruiden te werken, om net een extra smaak aan het vlees mee te geven. Bij deze four feu wordt standaard een hitte bestendige steen meegeleverd. Deze steen kan op de helft van het rooster geplaatst worden, zodat er meer mogelijk is. Denk hierbij aan het bereiden van pizza’s en brood, tot het bakken van een omelet aan toe. Door de robuuste constructie is het ook met deze four feu geen probleem om langdurig buiten te staan. Er zijn twee modellen: Vier poten, met voor en achter twee handvaten zodat met twee man de four feu makkelijk te verplaatsen is. Met twee sierwieltjes aan de voorkant. (tegen meerprijs) Deze ketel is kleiner en eenvoudiger maar de resultaten blijven u verbazen.

viconia